Optimizacija spletnih strani (SEO)

Da bi se dvignili nad ostale, potrebujete močno, integrirano strategijo, ki povezuje vsebino, raziskave, tehnično SEO in stalne strateške posodobitve.

Zakaj optimizacija spletnih strani?

Ne glede na to, ali ste poslovni uspešnež ali podjetniški novinec, velja eno: podjetja so za svoj uspeh odvisna od svojih strank. Za pridobitev strank pa je potrebno več kot imeti le lepo spletno stran z dobrimi proizvodi. Potrebna je optimizacija spletne strani ali na kratko SEO.

Optimizacija bo zagotovo izboljšala splošno iskanost in prepoznavnost spletne strani, toda kakšno drugo resnično vrednost ponuja? Zakaj je SEO tako pomemben?

JE OPTIMIZACIJA POTREBNA ZA VSAKO VRSTO POSLOVANJA?

V večini primerov, DA! Če vaše podjetje ponuja izdelke, storitve ali pa le informacije za katere želite, da jih uporabniki najdejo na spletu, mora biti optimizacija spletne strani prednostna naloga.

Kaj je optimizacija spletne strani?

Optimizacija spletne strani je proces spreminjanja vaše spletne strani, tako da se le-ta pojavi višje na straneh z rezultati iskanja. Iskalniki na podlagi številnih dejavnikov ocenijo ustreznost in berljivost vaše spletne strani, preden ji dodelijo položaj ali uvrstitev na strani z rezultati iskanja. Bolj ko bo vsebina vaše spletne strani smiselna glede na iskanje, višje bo spletna stran uvrščena.

Optimizacijo spletnih strani uravnavamo z različnimi dejavniki, kot so: izbiro ključnih besed, dodajanje in osveževanje vsebine, prilagoditev spletne strani za mobilne brskalnike, vzpostavljanje povezav in reševanje tehničnih težav, ki lahko poganjajo iskalnike.

Kako lahko optimizacija pomaga vašemu podjetju?

Če iskalniki ne najdejo vaše spletne strani, vas ne najdejo niti potencialni kupci/stranke. Optimizacija spletne strani vam pomaga povečati pomembnost vašega spletnega mesta in jo posledično premakne višje na straneh z rezultati iskanja – vaše izdelke in storitve pa tako približa potencialnim strankam.

Zakaj je torej optimizacija tako pomembna?

  • Poveča število obiskovalcev vaše spletne strani.
  • Pomaga vaši blagovni znamki pridobiti večjo prepoznavnost in večjo izpostavljenost.
  • Spletne strani, ki so prikazane višje v rezultatih iskanja, veljajo za bolj zaupanja vredne in verodostojne.
  • SEO omogoča, da je vsaka stran vaše spletne strani lahko vstopna stran.
  • Ker tudi vaša konkurenca pridobiva nove stranke s pomočjo SEO-ja.
  • Optimizacija je merljiva. V vsakem trenutku lahko preverite obiskovalce svoje spletne strani in temu primerno dodelate spletno stran.
  • Ljudje ignorirajo in blokirajo plačljive oglase. Spletna stran z optimizacijo je vidna vedno.
  • in še veliko več…

Kako optimizacija spletnih strani poteka?

Raziskava ključnih besed

Optimizacija se začne z načrtovanjem in določitvijo najučinkovitejših ključnih besed. Ta proces pomeni pridobitev vpogleda v to kaj potrošniki inščejo na spletu.

Analiza konkurence

Veliko podjetij tekmuje za iste ključne besede. Analizirali bomo njihove prednosti in slabosti, da bi našli nove priložnosti za vašo nadaljnjo spletno rast.

Zunanje povezave

Povezave iz uveljavljenih in kakovostnih spletnih mest usmerjajo ustrezen promet na vaše spletno stran in s tem dvigujejo oceno vaše spletne strani, katera je pomembna za višjo uvrstitev v zadetkih iskanja.

POSTANITE VIDNI NA SPLETU

Poskrbite, da vas bodo našli na spletu in nam zaupajte optimizacijo vaše spletne strani ali spletne trgovine.
Poskrbeli bomo za tako imenovano “on-site” optimizacijo (prilagoditev elementov na sami spletni strani, da stran prikažejo višje med naravnimi rezultati), kot tudi za “off-site” optimizacijo (pridobivanje zunanjih povezav na vašo spletno stran.)